Bloesemremedies

De Engelse arts dr. Edward Bach ontdekte zo'n 60 jaar geleden dat veel psychische en lichamelijke klachten van mensen worden veroorzaakt door hun negatieve gemoedstoestand. Hij ontdekte dat tincturen, gemaakt van wilde bomen, planten en struiken, helpen bij het in juiste banen leiden van emoties zoals angst, onzekerheid en moedeloosheid.

Het zelfgenezend vermogen dat in ieder mens aanwezig is, wordt gestimuleerd. Daardoor gaat men zich beter voelen en dit heeft invloed op de algehele gezondheid.

Aan de hand van de omschreven klachten op mentaal of emotioneel gebied, wordt gezocht naar een of meerdere passende remedies.

In de loop van de jaren zijn er ook door anderen remedies onderzocht, ontwikkeld en beschreven. Naast de oorspronkelijke Bach remedies gebruik ik dan ook een aantal andere remedies, o.a. van Bram Zaalberg van Bloesem Remedies Nederland en van Coby Schasfoort

De tinctuur kan eenmalig of gedurende langere tijd nodig zijn. Deze remedies zijn zonder risico geschikt voor kinderen of volwassenen. Er is geen gevaar voor een overdosis of bijwerkingen, ook niet in combinatie met andere geneesmiddelen.Dageraad-Essences
bloesems-Zaalberg-2