Reiki

100px-ReikiUsui

Reiki is het Japanse woord voor "Universele levensenergie", de energie die overal en in alles aanwezig is. Het woord Reiki wordt ook gebruikt om de methode te omschrijven waarbij deze energie wordt doorgegeven via de handen.

Reiki- behandelingen hebben een ontspannende en heilzame werking en zijn uiterst werkzaam bij bijv. spanningsklachten, hoofdpijn of slapeloosheid. Ook bij verwondingen en blessures ondersteunt en versnelt Reiki de genezing.

Reiki werkt op fysiek, mentaal en spiritueel niveau en versterkt het immuunsysteem. Reik brengt lichaam en geest in balans, geeft nieuwe energie en kan goed samengaan met andere geneeswijzen, regulier of alternatief.Hoe werkt het?

Door aanraking met de handen wordt er energie doorgegeven en die stroomt naar het gebied waar het op dat moment het meest nodig is. De behandeling kan liggend of zittend plaatsvinden. Reiki gaat door kleding en verband heen.

Bovendien biedt Reiki de mogelijkheid om op mentaal vlak inzicht en ondersteuning te geven bij psychische en emotionele problemen, al dan niet uit het verleden.

Het is ook mogelijk om op afstand behandeld te worden met Reiki, bijvoorbeeld ter ondersteuning van moeilijke situaties.

Reiki cursus

Naast Reiki behandelingen bestaat ook de mogelijkheid tot het zelf leren van Reiki, individueel of in een groep.reiki

In een Reiki I cursus word je ingewijd in de Reiki, en leer je de handposities om jezelf of anderen met Reiki te behandelen. Bovendien komen de Reiki leefregels uitvoerig aan bod.

Als je geruime tijd met Reiki gewerkt hebt, kan een tweede graad inwijding een verdieping geven in de Reiki-energie. Je leert de symbolen die nodig zijn om op afstand in tijd en ruimte te kunnen behandelen. Bovendien wordt door een inwijding in de tweede graad de Reiki-energie krachtiger.

Heb je interesse, neemt dan contact met me op, dan kan ik je hierover zo nodig meer over vertellen.